Puurosämpylät
Nämä hävikkisämpylät valmistuvat kätevästi ylijääneestä puurosta. Voit viimeistellä puurosämpylät ripottelemalla päälle erilaisia siemeniä.
Yli 60 min
20 kpl
Ainesosat
| 4 dl | Nalle Neljän Viljan hiutalepuuroa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria tai siirappia |
| 1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
| 12-14 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Valmistusohje
- Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 astetta), vesi, suola ja sokeri.
- Sekoita taikinaan osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Lisää jauhoja koko ajan vaivaten.
- Lisää taikinanteon loppuvaiheessa Sunnuntai Juokseva.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko, ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Reseptissä käytetyt tuotteet