Hyppää sisältöön

Nallemaisen hyvät välipalat joka hetkeen

Välipaloista puhtia päivään

Ruokavaliolla on tärkeä merkitys lapsen kehittymisessä ja jaksamisessa. Lapsi syö pieniä annoksia kerrallaan, eikä pysty tankkaamaan pitkää ateriaväliä varten, kuten aikuiset. Syömällä säännöllisesti nälkä ja kiukku pysyvät loitolla, ja energiaa riittää päivän aherrukseen sekä koko perheen yhdessäoloon.

Proteiini ja kuidut pitävät nälän loitolla pidempään. Proteiinia on runsaasti muun muassa maitotuotteissa. Kuitua saa esimerkiksi täysjyväviljasta, kasviksista ja hedelmistä. Hyvät hiilihydraatit imeytyvät hitaasti, joten ne pitävät verensokerin sopivalla tasolla pitkään. Hyviä hiilihydraatteja on esimerkiksi täysjyväviljassa.

Vaihtelu virkistää

Hyvä välipala koostuu kasviksista, marjoista, hedelmistä ja täysjyväviljavalmisteista. Täydennyksenä voi käyttää vaihdellen vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita. Muista myös sopiva ateriarytmi. Välipalat kannattaa miettiä omaan arkeen sopiviksi. Lapsen on hyvä syödä noin kolmen, neljän tunnin välein.

Etsi muutama helppo ja terveellinen välipala, jotka lapsen on helppo valmistaa ja syödä myös omin avuin. Esimerkiksi yksittäinpakattu välipalakeksi on näppärä eväs, joka kulkee helposti mukana vaikka koulupäivän jälkeen harrastuksiin!

Vinkit antoi Raision ravitsemusterapeutti Marja Vakkuri.

Haku