Hyppää sisältöön

Nalle mukana lapsiperheiden arjessa jo yli 50 vuotta

Lempeillä Nalle-tuotteilla on käynnistynyt monen lapsiperheen arki jo vuodesta 1971. Tiesitkö, että kaikki Nalle-tuotteet valmistetaan Suomessa? Nalle työllistää Suomessa paitsi tuotannon, myös raaka-aineiden osalta: kaikki Nalle-tuotteet, riisihiutaletta lukuun ottamatta, on valmistettu kotimaisista viljoista ja ne täyttävät joko Avainlipun tai Hyvää Suomesta -merkin kotimaisuuskriteerit.

Runsaskuituisia tuotteita koko perheen hyvinvointiin

Lempeät Nalle-tuotteet edistävät koko perheen hyvinvointia. Lähes kaikki Nalle-tuotteet ovat runsaskuituisia. Hiutaleiden valmistuksessa käytetään täysjyväviljaa, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä vatsaystävällisiä kuituja.

Lähes kaikille Nalle-tuotteille on myönnetty Sydänmerkki osoituksena terveellisemmästä vaihtoehdosta tuoteryhmässään.

Miksi täysjyväviljaa ja kuitua?

Tiesitkö, että yli kaksi kolmasosaa suomalaisista saa ruokavaliostaan liian vähän kuitua? Täysjyvävilja sisältää runsaasti kuitua ja sen ravintoainetiheys on suurempi kuin valkoisen viljan. Suuremmalla ravintoainetiheydellä tarkoitetaan sitä, että runsaskuituiset viljatuotteet eivät yleensä sisällä turhaa energiaa, mutta tuovat mukanaan monia elimistölle hyödyllisiä yhdisteitä, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita.

Kuitupitoisuus on hyvä mittari kertomaan ruokavalion terveellisyydestä

Kuidulla on monia hyödyllisiä vaikutuksia elimistöön, mm. vatsan hyvinvointiin. Vaikka kuituyhdisteet eivät imeydy ohutsuolessa, on kuidulla iso merkitys suoliston toiminnan kannalta. Runsaskuituisia viljavalmisteita suosimalla on helppo lisätä päivittäisen ruokavalion kuitumäärää. Lisää tietoa terveellisestä ruuasta ja kuiduista löydät esimerkiksi Sydänliiton sivuilta.

Päivittäiseksi kuidun saanniksi suositellaan aikuisille 25-35 g. Nykyisin miehet saavat keskimäärin 22 g ja naiset 20 g kuitua päivässä. Alle kouluikäisillä sopiva kuituannos on noin 10-15 grammaa päivässä. Iän myötä kuidun saannin tulisi lisääntyä niin, että murrosiässä suositus on jo sama kuin aikuisilla.

 

Lähteet: FinRavinto 2017 -tutkimus ja Terveyttä ruoasta – suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Vinkki! Yhdestä annoksesta Nalle Neljän Viljan Täysjyvähiutalepuuroa saat jo 6 g kuitua, eli noin neljänneksen päivän kuitutarpeesta!

Nalle on osa Raisio-konsernia ja sen vastuullisuusohjelmaa

”Terveyttä maapallolle” on osa Raision tarkoitusta ja se ohjaa meitä huomioimaan ympäristövaikutukset kaikessa toiminnassamme. Keskitymme erityisesti tuotannon hiilineutraaliuteen sekä materiaali- ja energiatehokkuuteen.

Nalle-mannasuurimot valmistetaan Raision hiilineutraalia energiaa käyttävällä tehdasalueella. Hiilineutraali energiatuotanto tarkoittaa tuotantoa, joka ei lisää hiilidioksidin määrää ilmakehässä eikä siten lämmitä ilmastoa.

Nalle-hiutaleet valmistetaan Nokialla sijaitsevassa myllyssä, jonka vuonna 2021 valmistuneessa uudessa lämpölaitoksessa käytetään polttoaineena myllyn tuotannossa syntyviä sivujakeita. Se vähentää muualta kuljetettujen polttoaineiden tarvetta.

Nalle hiutalekoteloiden valmistuksessa käytetään PEFC-sertifioitua kartonkia, eli materiaalissa käytetty puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista kohteista.

Keskeinen ympäristötavoittemme on, että oma tuotantomme on hiilineutraalia vuoden 2023 loppuun mennessä. Vuonna 2021 hiilineutraalin energian osuus oli jo 97 % kaikesta käyttämästämme energiasta.

Lue lisää Raision vastuullisuudesta

Haku