Hyppää sisältöön

Nalle on hyvä valinta sinulle

Laadukkaita tuotteita kotimaisesta viljasta

Kotimaiset viljat ovat Raision tärkeimpiä raaka-aineita ja olemme yksi Suomen merkittävimmistä viljan ostajista ja käyttäjistä. Viljanhankinta perustuu Raision ja viljelijöiden toimivaan yhteistyöhön ja sopimusviljelyyn, ostamme viljan suoraan viljelijöiltä. Noin 95 prosenttia käyttämästämme viljasta on kotimaista. Kaikki Nalle-tuotteet, riisihiutaletta lukuun ottamatta, täyttävät joko Avainlipun tai Hyvää Suomesta -merkin kotimaisuuskriteerit.

Kotimainen
50-vuotias merkki

Tiesitkö, että kaikki Nalle-tuotteet valmistetaan Suomessa. Nalle työllistää Suomessa paitsi tuotannon myös raaka-aineiden osalta, sillä kaikki Nalle-tuotteet, riisihiutaletta lukuun ottamatta, on valmistettu kotimaisista viljoista. Lempeillä Nalle-tuotteilla on käynnistynyt monen lapsiperheen arki jo vuodesta 1971.

Terveellinen

Lähes kaikki Nalle-tuotteet ovat runsaskuituisia. Hiutaleiden ja välipalakeksien valmistuksessa käytetään täysjyväviljaa, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä vatsaystävällisiä kuituja. Lempeät Nalle-tuotteet edistävät koko perheen hyvinvointia.

 

 

Lähes kaikille Nalle-tuotteille on myönnetty Sydänmerkki osoituksena terveellisemmästä vaihtoehdosta tuoteryhmässään.

Miksi täysjyväviljaa ja kuitua?

Tiesitkö, että yli kaksi kolmasosaa suomalaisista saa ruokavaliostaan liian vähän kuitua? Täysjyvävilja sisältää runsaasti kuitua ja sen ravintoainetiheys on suurempi kuin valkoisen viljan. Suuremmalla ravintoainetiheydellä tarkoitetaan sitä, että runsaskuituiset viljatuotteet eivät yleensä sisällä turhaa energiaa, mutta tuovat mukanaan monia elimistölle hyödyllisiä yhdisteitä, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita.

Kuitupitoisuus on hyvä mittari kertomaan ruokavalion terveellisyydestä

Kuidulla on monia hyödyllisiä vaikutuksia elimistöön, mm. vatsan hyvinvointiin. Vaikka kuituyhdisteet eivät imeydy ohutsuolessa, on kuidulla iso merkitys suoliston toiminnan kannalta. Runsaskuituisia viljavalmisteita suosimalla on helppo lisätä päivittäisen ruokavalion kuitumäärää. Lisää tietoa terveellisestä ruuasta ja kuiduista löydät esimerkiksi Sydänliiton sivuilta.

Lähteet: FinRavinto 2017 -tutkimus ja Terveyttä ruoasta – suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Päivittäiseksi kuidun saanniksi suositellaan 25-35 g. Nykyisin miehet saavat keskimäärin 22 g ja naiset 20 g kuitua päivässä.

Esimerkiksi yhdestä annoksesta Nalle Neljän Viljan Täysjyvähiutalepuuroa saa 6 g kuitua eli noin neljänneksen päivän kuitutarpeesta.

Vastuullinen

”Terveyttä maapallolle” on osa Raision tarkoitusta ja se ohjaa meitä huomioimaan ympäristövaikutukset kaikessa toiminnassamme. Keskitymme erityisesti tuotannon hiilineutraaliuteen sekä materiaali- ja energiatehokkuuteen.

Nalle-mannasuurimot valmistetaan Raision hiilineutraalia energiaa käyttävällä tehdasalueella. Hiilineutraali energiatuotanto tarkoittaa tuotantoa, joka ei lisää hiilidioksidin määrää ilmakehässä eikä siten lämmitä ilmastoa.

Nalle-hiutaleet valmistetaan Nokialla sijaitsevassa myllyssä, jonka vuonna 2021 valmistuneessa uudessa lämpölaitoksessa käytetään polttoaineena myllyn tuotannossa syntyviä sivujakeita. Se vähentää muualta kuljetettujen polttoaineiden tarvetta.

Keskeinen ympäristötavoittemme on, että oma tuotantomme on hiilineutraalia vuoden 2023 loppuun mennessä. Vuonna 2021 hiilineutraalin energian osuus oli jo 97 % kaikesta käyttämästämme energiasta.

Lue lisää Raision vastuullisuudesta

Kierrätettävät pakkaukset

Kuluttajat toivovat ympäristöystävällisiä ja helposti kierrätettäviä tuotepakkauksia – tyhjät välipalakeksikääreet sopivat muovinkierrätykseen ja hiutalekotelot kartonkikeräykseen. Hiutalekoteloiden valmistuksessa käytetään PEFC-sertifioitua kartonkia, eli materiaalissa käytetty puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista kohteista. Tavoitteemme on jatkuvasti vähentää pakkausmuovin määrää ja pitkän aikavälin tavoite on luopua kokonaan muovipakkauksista.

Haku