Hyppää sisältöön
Porkkanakakku-granola

Porkkanakakku-granola

Porkkanakakun makuinen granola toimii hyvin porkkanakakun aamupalaverisiona tai makoisana välipalana. Reseptin on laatinut Maistuu Makialle -blogi.

Kananmunaton
Laktoositon
Maidoton
Alle 60 min
Ainesosat
4 dl Nalle Kaura & Ruishiutaleita
2 porkkanaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1 dl pekaanipähkinöitä (karkeasti rouhittuna)
½ dl kookosöljyä
½ dl vaahterasiirappia
½ dl omena- tai appelsiinimehua
ripaus suolaa
Valmistusohje
  1. Laita uuni lämpenemään 190-asteiseksi.
  2. Raasta porkkanat raasteeksi, yhdistä hiutaleiden kanssa.
  3. Lisää kaneli, inkivääri ja jauhettu muskottipähkinä.
  4. Sulata kookosöljy mikrossa, yhdistä siihen vaahterasiirappi ja omenamehu. Sekoita tasaiseksi.
  5. Rouhi pekaanit karkeasti, lisää hiutaleiden joukkoon.
  6. Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin.
  7. Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia, tai kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat rapsakoilta.
  8. Ota granola uunista ja riko lastalla hieman pienemmiksi paloiksi (jos haluat). Anna granolan jäähtyä.
  9. Säilytä granolaa kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

Resepti ja kuva: Maistuu Makialle -blogi

Haku