Porkkanakakku-granola
Porkkanakakun makuinen granola toimii hyvin porkkanakakun aamupalaverisiona tai makoisana välipalana. Reseptin on laatinut Maistuu Makialle -blogi.
Alle 60 min
Ainesosat
| 4 dl | Nalle Kaura & Ruishiutaleita |
| 2 | porkkanaa |
| 1 tl | kanelia |
| ½ tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä (karkeasti rouhittuna) |
| ½ dl | kookosöljyä |
| ½ dl | vaahterasiirappia |
| ½ dl | omena- tai appelsiinimehua |
| ripaus | suolaa |
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 190-asteiseksi.
- Raasta porkkanat raasteeksi, yhdistä hiutaleiden kanssa.
- Lisää kaneli, inkivääri ja jauhettu muskottipähkinä.
- Sulata kookosöljy mikrossa, yhdistä siihen vaahterasiirappi ja omenamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pekaanit karkeasti, lisää hiutaleiden joukkoon.
- Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin.
- Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia, tai kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat rapsakoilta.
- Ota granola uunista ja riko lastalla hieman pienemmiksi paloiksi (jos haluat). Anna granolan jäähtyä.
- Säilytä granolaa kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.
Resepti ja kuva: Maistuu Makialle -blogi