Nallen vehnä-täysjyvähiutalesämpylät
Uunituoreet sämpylät ilahduttavat aina. Tarjoile juuri uunista tulleet sämpylät viikonlopun aamiaisena tai maittavana iltapalana.
Yli 60 min
16 kpl
Ainesosat
4 dl | vettä |
3 dl | Nalle Vehnä Täysjyvähiutaleita |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
2 rkl | siirappia tai sokeria |
1 tl | suolaa |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
6 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
vettä |
Nalle Vehnä Täysjyvähiutaleita |
Valmistusohje
- Lisää 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, Sunnuntai Juokseva ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
Leivo taikinasta tanko, jaa 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. - Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.