Hyppää sisältöön

Nallen vehnä-täysjyvähiutale­sämpylät

Uunituoreet sämpylät ilahduttavat aina. Tarjoile juuri uunista tulleet sämpylät viikonlopun aamiaisena tai maittavana iltapalana.

Kananmunaton
Maidoton
Yli 60 min
16 kpl
Ainesosat
4 dl vettä
3 dl Nalle Vehnä Täysjyvähiutaleita
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
½ dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
6 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
vettä
Pinnalle:
Nalle Vehnä Täysjyvähiutaleita
Valmistusohje
  1. Lisää 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, Sunnuntai Juokseva ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
    Leivo taikinasta tanko, jaa 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille.
  3. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  5. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Haku