Nallen puuropiiraat
Ylijääneet puurot voit hyödyntää kätevästi valmistamalla maukkaita puuropiiraita.
Yli 60 min
12 kpl
Ainesosat
| ½ l | maitoa |
| 1 ¾ dl | Nalle Riisihiutaleita |
| ½-1 tl | suolaa |
| 1 | muna |
| 6 dl | vettä |
| 3 dl | Nalle Pikakaurahiutaleita |
| ½ tl | suolaa |
| 3 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
| ½ tl | Sunnuntai kuivahiivaa |
| Voita tai margariinia |
Valmistusohje
- Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon riisihiutaleet. Keitä hiljalleen 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla noin 2 minuuttia. Jäähdytä ja sekoita joukkoon muna.
- Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Anna kiehua 1 minuutti. Hauduta kannen alla noin 2 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla. Anna jäähtyä reilusti käden lämpöiseksi.
- Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva. Yhdistä kaurapuuro ja jauhoseos.
- Nostele jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille kaksitoista tasakokoista kokkaretta. Levitä taikina niin, että piiraiden keskellä on syvennys.
- Lusikoi riisipuuroa piiraiden syvennyksiin.
- Paista kiertoilmauunissa 250-275 asteessa 10-15 minuuttia.
- Voitele kuumat piiraat voilla tai margariinilla.