Hyppää sisältöön

Nallen puuropiiraat

Ylijääneet puurot voit hyödyntää kätevästi valmistamalla maukkaita puuropiiraita.

Yli 60 min
12 kpl
Ainesosat
Täyte:
½ l maitoa
1 ¾ dl Nalle Riisihiutaleita
½-1 tl suolaa
1 muna
Pohjataikina:
6 dl vettä
3 dl Nalle Pikakaurahiutaleita
½ tl suolaa
3 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
½ tl Sunnuntai kuivahiivaa
Voiteluun:
Voita tai margariinia
Valmistusohje
  1. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon riisihiutaleet. Keitä hiljalleen 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla noin 2 minuuttia. Jäähdytä ja sekoita joukkoon muna.
  2. Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Anna kiehua 1 minuutti. Hauduta kannen alla noin 2 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla. Anna jäähtyä reilusti käden lämpöiseksi.
  3. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva. Yhdistä kaurapuuro ja jauhoseos.
  4. Nostele jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille kaksitoista tasakokoista kokkaretta. Levitä taikina niin, että piiraiden keskellä on syvennys.
  5. Lusikoi riisipuuroa piiraiden syvennyksiin.
  6. Paista kiertoilmauunissa 250-275 asteessa 10-15 minuuttia.
  7. Voitele kuumat piiraat voilla tai margariinilla.

Haku