Sisältöjulkaisija

Ison nallen reilu annos enemmän!

22.03.2018

Ison nallen reilu annos enemmän – Pikakaura- ja Neljän viljan hiutalepaketeissa on nyt 50 g enemmän hiutaleita. Löydät isommat paketit kaupoista!

Uutuus! Nalle Vikkelät Pikapuurot

22.03.2018

Nalle-sarja kasvoi kahdella uudella tuotteella! Nalle Vikkelät ovat herkullisia pikapuuroja, joita voi annostella itse isoon tai pieneen nälkään. Makuina hunajainen omena ja vaniljainen mustikka.

 


 

Testaa, millainen Joulunalle olet!

16.02.2018


 

Arvonnan säännöt

06.10.2017

Nalle-arvonnan säännöt

1. Järjestäjä

Arvonnan järjestää  Ravintoraisio Oy, PL 101, 21201 Raisio

 (myöhemmin "Järjestäjä").

2. Osallistumisoikeus

Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet luonnolliset henkilöt. Arvontaan eivät voi osallistua niiden yritysten työntekijät eivätkä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt, jotka ovat osallistuneet tämän arvonnan suunnitteluun, toteutukseen tai järjestelyihin.

3. Palkinnot

Osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

4. Voittajien valinta ja julkistus

Järjestäjä arpoo arvontaan osallistuneiden joukosta voittajan. Voittaja arvotaan satunnaisesti kaikkien osallistujien kesken Facebookissa/Instagramissa.

Järjestäjä ilmoittaa voittajalle henkilökohtaisesti yksityisviestillä Facebookissa tai Instagramissa. Tässä yhteydessä voittajan tulee toimittaa Järjestäjälle sähköpostiosoitteensa tai osoitteensa palkintoa varten. Mikäli Järjestäjä ei tavoita voittajaa tai voittaja ei toimita yhteystietojaan 2 viikon sisällä Järjestäjän yhteydenotosta, arvotaan uusi voittaja.

5. Rekisteritiedot

Osallistujan henkilö- ja yhteystietoja ei käytetä eikä luovuteta suoramarkkinointitarkoituksiin ilman osallistujan antamaa erillistä suostumusta. Kerättyjä tietoja käytetään ainoastaan arvonnan voittajan valintaan ja siitä tiedottamiseen.

6. Järjestäjän vastuu

Järjestäjä maksaa lakisääteisen arpajaisveron näissä säännöissä mainituista palkinnoista. Palkinnon voittaja vastaa muista mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen tai kampanjaan osallistumiseen liittyvistä kustannuksista. Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän kaikesta vastuusta ja kuluista, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän kampanjaan osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta. Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän myös kaikesta vastuusta liittyen palkinnon myöhempään käyttöön tai siinä ilmeneviin vikoihin sekä kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kampanjaan tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. Tämä vastuuvapaus ei kuitenkaan heikennä kuluttajalle kuluttajansuojalain nojalla kuuluvia oikeuksia. Järjestäjän vastuu osallistujia kohtaan ei ylitä näissä säännöissä mainitun palkinnon arvoa tai määrää. Järjestäjä ei vastaa osallistumisista, jotka eivät teknisistä syistä ole tulleet perille tai joissa on puutteelliset tunnisteet tai yhteystiedot. Järjestäjällä on oikeus peruuttaa arvonta ylivoimaisen esteen (force majeure) tai vastaavan tapahtuman johdosta.

7. Instagramin ja Facebookin vastuuvapaus

Arvonta ei ole millään tavoin Instagramin, Facebookin tai vastaavan median sponsoroima, suosittelema tai hallinnoima. Osallistujat sitoutuvat vapauttamaan Instagramin ja Facebookin kaikista arvontaan liittyvistä vastuista ja vaatimuksista. Osallistuja antaa tietonsa ainoastaan kampanjan järjestäjän käyttöön, ei Instagramin, Facebookin tai vastaavan median.

8. Muut ehdot

Osallistumalla tähän arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja Järjestäjän niiden tulkinnasta mahdollisesti antamia päätöksiä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin. Osallistuja sitoutuu noudattamaan myös osallistumiskanavan (Instagram ja Facebook) omia käyttöehtoja.

Järjestäjä voi hylätä minkä tahansa osallistujan omalla päätöksellään. Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä virheelliset tai näiden sääntöjen vastaiset osallistumiset kokonaisuudessaan ilman korvausvelvollisuutta osallistujalle. Järjestäjällä on oikeus hylätä sellaiset osallistujat, joiden on syytä epäillä käyttäneen osallistumisessa epärehellisiä keinoja.

Mikäli kampanjaan liittyvistä promootiomateriaaleista löytyy paino- tai jokin muu virhe, Järjestäjä, promootion yhteistyökumppanit tai edellä mainittujen osapuolien yhteistyökumppanit eivät ole vastuussa virheestä aiheutuvista seuraamuksista.


 

6 hyvää syytä syödä aamupalaksi puuroa

06.10.2017

Miksi aamupalaksi kannattaa syödä kaurapuuroa, Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri?

Kaurassa on paljon hyvää. Siksi löytyy myös monta hyvää syytä aloittaa aamu kaurapuurolla.

1. Kaurapuuro on lempeä tapa aloittaa aamu. Kauran kuidut hellivät vatsaa. Kaura on erinomainen kuidun lähde ja vatsan toiminnan edistäjä myös niille, joille muut viljat aiheuttavat vatsavaivoja.

2. Reilu annos kuitupitoista kaurapuuroa pitää nälän loitolla ja verensokerit tasaisena. Jos haluat puurostasi vielä täyttävämmän, keitä hiutaleet maitoon tai nauti puuro raejuuston kera.

3. Kaura on hyväksi sydämelle. Kaurassa on runsaasti liukenevaa kuitua beetaglukaania, joka vähentää kolesterolin imeytymistä elimistöön.

4. Kaurahiutaleet ovat täysjyväviljaa eli ne sisältävät jyvän kaikki ravintorikkaat osat. Lautasellinen puuroa sisältää esimerkiksi ravintokuitua 4,4 g, B1-vitamiinia 0,2 mg, rautaa 2 mg, magnesiumia 52 mg ja sinkkiä 1,3 mg.

5. Puuron tekeminen on nopeaa ja helppoa. Kaikkein nopeimmin aamupuuro valmistuu pikapuurosta lisäämällä hiutaleiden joukkoon vain kiehuvan veden. Kylmänä nautittavan tuorepuuron voi taas tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin ja aamulla se on valmis nautittavaksi.

6. Puuro on monipuolista, sitä on helppo tuunata lukemattomilla tavoilla omaan makuun sopivaksi.


 

Mustikkainen juustokakkupuuro

21.08.2017

Kaurapuuro yhdessä tuoreiden mustikoiden ja kevyesti maustetun tuorejuuston kanssa on varsinainen puuroherkku. Tasapainoinen makuyhdistelmä kuuman puuron, makeitten marjojen ja raikkaan tuorejuuston välillä tuo mieleen ihanan juustokakun. Tätä täyttävää puuroa kannattaa kokeilla aamu- tai välipalaksi!

 

RESEPTI (4:lle)

 

4-5 dl kaurahiutaleita 

1 l vettä 

ripaus suolaa

2-3 dl tuoreita mustikoita

150 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl sokeria 

ripaus vaniljasokeria tai vaniljauutetta

 

1. Sekoita kaurahiutaleet kiehuvaan veteen ja mausta halutessasi ripauksella suolaa. Keitä kaurapuuroa hiljalleen 3-10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaisesti, välillä sekoittaen.

2. Puuron kypsyessä sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri pienessä kulhossa tasaiseksi, notkeaksi seokseksi.

3. Kun puuro on valmista, ota se pois levyltä ja sekoita mustikat kevyesti joukkoon.

4. Annostele puuro kulhoihin ja jaa tuorejuustotäyte tasan annosten välillä. Sekoita täytettä hieman puuron joukkoon. Nauti!

 

      


 

Suvikukkasen vaniljainen vispipuuro

17.08.2017

Puolukkainen vispipuuro on se tutuin, ainakin minulle. Äiti teki sitä monesti silloin kun olin lapsi. Sitten joskus myöhemmin maistoin koulussa omenoista sekä mansikoista tehtyä ja ihmettelin, onko tällaistakin olemassa. Vispipuuron voi siis tehdä aika monella tavalla. Itse en silti ole vispipuuroa kovinkaan usein tehnyt. Ja silloin kun olen en ole saanut puuroa vaahtoutumaan kuten äitini tai koulun keittäjä. Mistähän johtuu, mysteeriksi on jäänyt. Pelkäsin, että sama toistui myös tällä kertaa mutta onneksi puuron rakenne muuttui kylmässä löysästä kuohkeaksi. Kerrankin näin päin.

Tein siis vispipuuroa omista raparpereista ja anopin keräämistä viherherukoista. Maustoin puuron vaniljalla, koska rakastan vaniljan makua - ja tuoksua. Tavallisten mannasuurimoiden sijaan käytin Nallen tummaa mannaa.

Ai, että. Raparperivispipuuron kanssa sopii taivaallisen hyvin vaniljajäätelö! Miten ihanaa oli syödä tätä vaniljan ja raparperin sekoitusta auringon paisteessa. Raparperissa maistuu kesä.

Vaniljainen vispipuuro

Raparperi-herukka vispipuuro

1 litra raparperia

2 dl viherherukoita

1 litra vettä

2 dl sokeria

2 dl tummia mannasuurimoita

1 tl vaniljatahnaa

Keitä raparperia ja herukoita kunnes ne ovat pehmeitä. (Soseutin raparperit ja herukat ennen mannasuurimojen lisäämistä.) Lisää joukkoon sokeri, ja sen jälkeen mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljalla. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi.

Teksti, resepti ja kuva: © Suvi Siipola, Suvikukkasia-blogi


 

Nallen maistuva riisiomenapuuro

24.05.2017

Alle 30 min
(4-5:lle)

Ainekset:
1 l vettä 
3 1/2 dl Nalle Riisihiutaleita 
1/2 tl suolaa 
3 dl omenaraastetta 
1/2 dl sokeria 
 (kanelia) 

Ohje:
1.Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2.Sekoita joukkoon hiutaleet, suola, omenaraaste ja sokeri.
3.Keitä kolme minuuttia välillä sekoittaen. Hauduta vielä kannen alla noin kaksi minuuttia.
4.Tarjoa lämpimänä tai kylmänä maidon ja kanelin kanssa.


 

Millainen välipala on hyväksi lapsellesi?

24.05.2017

Arjen kiireessä välipaloilla on tärkeä rooli. Lapsi syö pieniä annoksia kerrallaan, eikä pysty tankkaamaan pitkää ateriaväliä varten, kuten aikuiset. Syömällä säännöllisesti nälkä ja kiukku pysyvät loitolla, energiaa riittää päivän temmellyksiin ja koko perheen yhdessäoloon. Lue viisi vinkkiä hyvään välipalaan!

1. Vaihtelu virkistää. Hyvä välipala koostuu kasviksista, marjoista, hedelmistä ja täysjyväviljavalmisteista. Täydennyksenä voi käyttää vaihdellen vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita.

2. Hyvät hiilihydraatit imeytyvät hitaasti, joten ne pitävät verensokerin sopivalla tasolla pitkään. Hyviä hiilihydraatteja on täysjyväviljassa.

3. Proteiini ja kuidut pitävät nälän loitolla pidempään. Proteiinia on runsaasti muun muassa maito- ja täysjyvätuotteissa. Kuitua saat esimerkiksi täysjyväviljasta ja hedelmistä.

4. Etsi muutama helppo ja terveellinen välipala, joihin voit tukeutua myös kiireessä. Silloin houkutus tarttua karkkeihin tai muihin herkkuihin pienenee.

5. Löydä rytmisi. Välipalat kannattaa sovittaa omaan arkeen ja energiankulutukseen. Keskimäärin on suositeltua syödä kolmen tai neljän tunnin välein.

Vinkit antoi Raision ravitsemusterapeutti Marja Vakkuri.

Testaa jotakin näistä täysjyväviljaa sisältävistä välipaloista:

                          

Nalle Mansikka-Kaakaokeksimysli sisältää rapeaa täysjyvämysliä, mansikkaa, minikokoisia suklaakeksejä, runsaasti kuitua ja vain vähän sokeria. Tuotteella on Sydänmerkki.

Nalle Neljän Viljan Täysjyvähiutaleissa yhdistyvät rukiin, vehnän, kauran ja ohran parhaat ominaisuudet. Täysjyvähiutaleet sisältävät runsaasti eri vitamiineja, kivennäisaineita sekä vatsaystävällisiä kuituja. Hiutaleiden keittoaika on vain 3 minuuttia.

Nalle Välipalakekseissä yhdistyvät marjojen maku, terveyttä edistävä täysjyvä ja kuidut. Pieni keksi sopii myös pieneenkin käteen. Tuote on laktoositon, maidoton, munaton, runsaskuituinen ja Sydänmerkillä varustettu.


 

Marjaisa välipalasmoothie

27.03.2017

Alle 30 min
(2:lle)
 

Ainekset:
3,5 dl maitoa 
2 dl mansikoita tai muita marjoja
n. 30 g Nalle Neljän Viljan hiutaleita
0.75 dl sokeria 
1 tl vaniliinisokeria 

Tee näin:
1.Mittaa kaikki aineet syvään kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

2.Kaada laseihin ja nauti aamu- tai välipalana.

Maidottoman smoothien saat vaihtamalla maidon tilalle kaurajuoman.

 


 

Nallen maistuvat ohraleipäset

22.03.2017

Yli 60 min
(12 kpl)

Ainekset:

3 dl vettä 
1 rkl sokeria 
1/2 tl suolaa 
1/2 tl valkosipulijauhetta 
2 dl Nalle Ohrahiutaleita 
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa 
4 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja 
1/2 dl rypsiöljyä 

Yrttiöljy:

1/4 dl rypsiöljyä 
1 valkosipulin kynsi murskattuna 
1/2 tl kuivattua rosmariinia


Tee näin:
1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä hiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 9 cm). Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään.

4. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

 


 

Basilika-tomaattisämpylät

22.03.2017

Ainekset:

1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 
1 rkl kuivattua basilikaa 
1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 
5 dl vettä 
2 rkl siirappia tai sokeria 
1 tl suolaa 
3 dl Nalle Kaura & Ruishiutaleita 
1 ps Sunnuntai kuivahiivaa 
9 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja 
8 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja 
1 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta 

Voiteluun:

vettä 

Pinnalle:

Nalle Kaura & Ruishiutaleita 


Tee näin:

1. Hienonna basilikan lehdet. Valuta tomaateista öljy pois ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi.

2. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen, siirappi, suola ja hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää hienonnettu basilika ja tomaattisuikaleet. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 28 palaan ja leivo palat soikeiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

4. Leikkaa kohonneisiin sämpylöihin terävällä veitsellä kevyesti kaksi viiltoa. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
 

Vinkki!

SIMPUKKALEIPÄ (2 kpl)

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinapalasta noin 60 cm:n pituinen tanko ja kierrä tanko kierteelle leivinpaperin päälle pellille. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna leipien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

 


 

Muistatko vielä nämä lapsuuden pihaleikit?

22.03.2017

10 tikkua laudalla

Peliin tarvitaan vähintään kolme pelaajaa. Pelistä tulee sitä mielenkiintoisempi, mitä enemmän on pelaajia.

Pelitarvikkeet: 10 puutikkua, lauta, kivi tai puupalikka laudan alle

Tee näin: Tikut asetellaan laudan matalaan päähän ja yksi pelaaja astuu nopeasti toiseen päähän niin, että tikut ponnahtavat ilmaan. Etsijä kerää kaikki 10 tikkua takaisin laudalle sillä välin, kun muut pelaajat piiloutuvat. Kun kaikki tikut ovat laudalla, etsijä huutaa: Kymmenen tikkua laudalla! Tämän jälkeen hän voi alkaa etsiä muita.

Kun etsijä löytää jonkun pelaajista, molemmat ponnahtavat juoksuun kohti lautaa. Mikäli etsijä ehtii ensimmäisenä laudalle, hän koskee sitä ja huutaa löydetyn nimen. Tällöin löydetty jää vangiksi odottamaan muiden löytymistä.

Jos taas piiloutuja ehtii laudan luokse ensin, hän ponnauttaa tikut uudestaan ilmaan ja juoksee piiloon.

Vangitut pelastuvat, kun joku piiloutujista ehtii potkimaan tikut sikin sokin ennen etsijää. Kun kaikki on löydetty, etsijäksi joutuu se, joka löydettiin pelissä ensimmäisenä.

Kirkonrotta

Yksi pelaajista on kirkonrotta eli kirkkis. Hän kääntyy vasten seinää tai puuta, joka toimii pesänä. Muut pelaajat lausuvat lorun: "Vastapesty puhdas selkä, Rexonalla raikastettu, ympyrä ja risti, kuka siihen viimeks pisti likaisella sormellaan." Joku pelaajista tökkää kirkonrottaa selkään. Jos kirkkis arvaa, kuka häntä pisti, jää tökkääjä kirkonrotaksi.

2. Seuraavaksi ratkaistaan, kuinka moneen kirkonrotta laskee sillä välin, kun muut piiloutuvat. Joku pistää kirkonrottaa sormella selkään ja laittaa sen jälkeen kätensä esille. Kirkonrotan pitää nyt arvata, millä sormella häntä pistettiin. Jokainen väärä sormi tuo lisää laskettavaa aina kymmenen verran. Kun kirkonrotta laskee, muut piiloutuvat.

3. Kirkonrotan tehtävänä on etsiä pelaajat ja huutaa heidän nimensä koskien samalla kirkonrotan pesän seinään. Jos kirkonrotta huutaa "Laura-rotta nähty", Lauran pitää tulla esiin ja jäädä pesään odottamaan.

4. Muut pelaajat voivat pelastaa itsensä juoksemalla pesälle ennen kirkonrottaa ja huutamalla "oma rotta pelastettu". He voivat myös pelastaa jo kiinni jääneet pelaajat huutamalla "kaikki rotat pelastettu". Tällöin pelaajat juoksevat uudestaan piiloihin, ja kirkkiksen on aloitettava etsintä alusta.

5. Leikki päättyy, kun kirkonrotta on löytänyt kaikki pelaajat, ehtinyt ennen heitä kotipesälle ja huutanut heidän nimensä.

 

Tervapata

Ennen leikin aloittamista maahan piirretään suuri ympyrä. Yksi pelaajista on tervankeittäjä, joka menee ympyrän keskelle. Muut asettuvat tasaisesti ympyrän reunoille ja piirtävät ympärilleen puoliympyrän muotoisen "pesän".

Keittäjä lähtee kiertämään pataa siten, että hänellä on kädessään pieni esine, kuten avain tai keppi. Jossain vaiheessa keittäjä pudottaa esineen yhteen pesään ja lähtee juoksemaan ympäri pataa takaisin pesälle.

Kun toinen leikkijä huomaa pesäänsä pudotetun esineen, hän poimii esineen käteensä ja lähtee juoksemaan vastakkaiseen suuntaan tarkoituksenaan ehtiä takaisin pesälle ennen keittäjää.

Se kumpi on pesällä ensin, saa jäädä niille sijoilleen ja toisesta tulee keittäjä. Toisesta pelaajasta tulee keittäjä myös, jos hän ei huomaa pesäänsä pudotettua esinettä.

Jos keittäjä ei saa pelaajia hämättyä, voidaan sopia, että keittäjä vaihtuu automaattisesti esimerkiksi kahden kierroksen välein.